Kalkulátor
Ft
A legjobban kidolgozott naprakész hitelkalkulátor, mely használatával ezreket, akár tízezreket is spórolhat. A feltűntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

Kedvezmények a lakásvásárlóknak

A lakáspiac felénkélülését remélik a szakemberek a különbözÅ‘ kedvezményektÅ‘l. Ezek alapján akár kedvezÅ‘ kamattámogatással igénybe vehet hitelt, illetve illetékmentességet is kaphat. Az Otthon Centrum (OC) új programja, amely a lakáspiacot szeretné a holt pontról elindítani, új megvilágításba helyezheti a dolgokat.

Miért lenne ez kedvezÅ‘?

Azok, akik maguk el tudják adni lakásukat, valószínűleg nagyobb összeget kapnak érte, mintha a bank árverezné el. Így érdemes volna ezt a koncepciót követni. E mellett az új lakásoknál jelentÅ‘s ÁFA csökkentés, 5%ra való zuhanást kaphat, amely szintén kedvezÅ‘. Az ebbÅ‘l származó bevétel mindenképpen kevés, tehát az elgondolás jó. és minimális bevételtÅ‘l esne el a kormány.

Azokat, akik várták a minél alacsonyabb árakat, ezekkel az intézkedésekkel szeretnék mozgásba lendíteni. Ennek oka, hogy beinduljon a lakáspiac. Ha nem indulna be, akkor mintegy önbeteljesítÅ‘ jóslatként további csökkenést érne el a piac, amely a mostaninál is nagyobb károkat okozhat. Innen még van talpra állási lehetÅ‘ség, ám nem lehet tudni, hogy ha a pozitív irányú segítségek nem válnak be, mikor növekszik a kereslet.

Az OC által a pénzintézetekkel közösen kezdett program szintén újabb állomása az adósok megsegítésének. Ennek lényege, hogy az adós lakását a lehetÅ‘ legjobb feltételek mellett (jó áron) értékesítik, hogy ne csak az adósságot tudja kifizetni, hanem lehetÅ‘leg megszűnjenek fizetési gondjai, és maradjon is belÅ‘le. Ami pedig még fontosabb: amíg az ingatlanközvetítÅ‘ cég "rendelkezik" a laás felett, nem indítják el a kényszerértékesítést.

Azonban fontos az, hogy milyen ingatlanról van szó, mennyire könnyen adható el. Hiszen az évekig megmaradt, eladhatatlan lakásokon a közvetítÅ‘ sem biztos, hogy fog tudni segíteni, ám érdemes megpróbálni, hiszen ez egy újabb esély.

Összefoglalva: Azok, akik eddig halogatták, de szeretnének lakást vásárolni, érdemes most nekivágniuk, hiszen kedvezÅ‘ feltételek mellett, különbözÅ‘ kedvezményekkel tudnak vásárolni. E mellett a lakáshitelek piaca is fellendülne. Annak is érdemes utána néznie, hogy jogosult-e államilat támogatott lakáshitel igénylésére, hogy még gyorsabban, még kedvezÅ‘bb feltételekkel kapjon hitelt.

Kérdezze szakértÅ‘nket!

Népszerű bejegyzések

2012. jan. 19.

Hitelkiváltás kalkulátor

Miben segít Önnek a hitelkiváltás kalkulátor? A hitelkiváltás kalkulátor használatával azonnal kiszámolhatja, hogy igénylés esetén… tovább »
2012. jan. 18.

Lakáshitelek kiváltása

Ez fÅ‘ként a devizahiteleket érinti. Azonban az adósságrendezés, valamint a hitelkiváltás lehetÅ‘sége továbbra is megmaradt,… tovább »
2012. jan. 13.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra?

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei: Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30… tovább »