Kalkulátor
Ft
A legjobban kidolgozott naprakész hitelkalkulátor, mely használatával ezreket, akár tízezreket is spórolhat. A feltűntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

Deviza jelzáloghitelek

Az elmúlt időszak változásokat hozott a hitelezés életében is. Ez bővítette a lehetőségeket, mivel már nem csak forint (HUF), hanem euró (EUR) alapú jelzáloghitelt is igényelhet. Ennek azonban szigorúbb feltételei vannak, így csak kevesek számára elérhető. Elsősorban a magasabb jövedelemmel rendelkezők igényelhetik, ám remélhetőleg ezt a kört később (az általános helyzet javulásával) bővítik.

A jelzáloghitel igénylésének feltételei:

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között lehet.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon érhető el (hitelkiváltás, adósságrendezés igényelhető mindhárom devizában).
  • Euró (EUR) alapú jelzáloghitel feltétele: a jövedelem euróban kell érkeznie, mértéke a mindenkori minimálbér 15szöröse.
  • Maximális futamideje 30 év.

Mi lehet a jelzáloghitel célja?

Ez attól függ, mire igényli. Három fő csoportja van: a lakáscélú hitelek, a szabad felhasználásúak, valamint az adósságrendezők.  A szabad felhasználású hiteleket nevéből adódóan bármire fordíthatjuk. Megfelelő ingatlanfedezet benyújtása szükséges, az igényelhető összeg nagy mértékű, akár milliós nagyságrendű is lehet. Előnye, hogy nincs számlabemutatási kötelezettség. Az adósságrendező jelzálog alapú hitelek egyre népszerűbbek. Ennek lényege, hogy a kölcsön kiváltja a korábbi egy - vagy akár több - kedvezőtlen konstrukciójú hitelünket. Így csak egy, a korábbi kölcsönök törlesztő részleténél alacsonyabb kiadással kell számolnunk a továbbiakban. A lakáscélú hitelek esetében egyes típusoknál, mint például a bővítés, felújítás, kötelezhetik az igénylőt számlabenyújtásra, ennek mértékét pénzintézetek határozzák meg.

Miért előnyös a jelzáloghitel?

A jelzáloghitel előnye, hogy több célra is felhasználható. Megvásárolhatja belőle álmai lakását, vagy éppen azt felújíthatja. Lényege, hogy az ingatlant a hitel igénylője "zálogba" adja, vagyis ez szolgál fedezetként. Nemfizetés esetén ez az, amit elvehetnek a bankok.
 Az egyes típusokon belül a törlesztő részlet nagysága, a feltételek szigorúsága, illetve a különböző kedvezmények mértéke teheti vonzóbbá a kölcsönöket.

Számoljon utána!

A jelzáloghitel kalkulátor segít Önnek, azáltal, hogy a várható törlesztő részleteket kalkulálja ki a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadása által. Egyúttal összehasonlításra is használhatja, így látni fogja, melyek a legkedvezőbb ajánlatok.

Meg nem valósult nyaralás? Meg nem várásolt számítógép? Egy régóta halogatott lakásfelújítás? Van megoldás! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Népszerű bejegyzések

2012. jan. 19.

Hitelkiváltás kalkulátor

Miben segít Önnek a hitelkiváltás kalkulátor? A hitelkiváltás kalkulátor használatával azonnal kiszámolhatja, hogy igénylés esetén… tovább »
2012. jan. 18.

Lakáshitelek kiváltása

Ez főként a devizahiteleket érinti. Azonban az adósságrendezés, valamint a hitelkiváltás lehetősége továbbra is megmaradt,… tovább »
2012. jan. 13.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra?

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei: Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30… tovább »