Kalkulátor
Ft
A legjobban kidolgozott naprakész hitelkalkulátor, mely használatával ezreket, akár tízezreket is spórolhat. A feltűntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

Lakáshitel önerő

A 2008-ban bekövetkezett gazdasági válság alapvetően átalakította a hitelpiacot is. A legfontosabb korlátozások, amelyek végül 2010-ben léptek életbe, jelentősen megnehezítették a lakáshitelek felvételét, valamint emeltek a szükséges önerő nagyságán. Míg korábban akár minimális önerővel, 10-20%-kal már tudod ingatlant vásárolni és mellé lakáshitelt felvenni, a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt ez 25%-ot jelent. Tehát: az ingatlan forgalmi értékének max. 75%-a igényelhető. Azonban egy kiskaput mégis hagytak: pótfedezet bevonásával növelheti ezt az arányt. Ez azt jelenti, hogy még egy ingatlant bevonhat a hitelügyletbe, amelyre ez által szintén jelzálogbejegyzés kerül.

A lakáshitel igénylésének feltételei:

 - 18-70 év közötti életkor,
 - legalább 3 hónapos munkaviszony,
 - önállóan terhelhető fedezeti ingatlan
 - minimálbér vagy azt meghaladó igazolt jövedelem,  
 - magyarországi állandó lakcím vagy letelepedési engedély,  
 - saját névre szóló vezetékes vagy előfizetéses vagy kártyás feltöltős mobiltelefon,
 - legalább 2 havi bankszámla kivonat tetszőleges hazai pénzintézettől.
 - A jelen szabályoknak megfelelően új lakás építésére, újépítésű lakás vásárlására, illetve a meglévő ingatlan korszerűsítésére lehet igényelni államilag kamattámogatott hitelt.

További szigorítás, hogy lakáshitelt azóta (2010) csak forint (HUF) alapon igényelhet. A deviza-jelzáloghitelezést felfüggesztették, így sem euró (EUR), sem pedig svájci frank (CHF) alapon nem tud igényelni lakáshitelt. Ez utóbbi devizák csak adósságrendezésnél, illetve hitelkiváltásnál alkalmazhatóak.

Miért van ez így?

A deviza-árfolyamok folyamatos ingadozásának következtében megemelkedtek a törlesztő részletek, főleg a svájci frankot választóknál, így megnőtt az adósok száma, Rajtuk ezekkel a kedvezményes hitelátváltással tudnak segíteni.

Lakáshitel kalkulátor

A sok szigorítás ellenére a kínálat ugyanúgy megvan. Bár az államilag támogatott lakáshiteleket is "nehezen ítélik meg", van rá esély. A lakáshitel kalkulátor a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadásával számolja ki Önnek a várható törlesztő részletei nagyságát. Tehát az önerő nagyságának függvényében tudja beállítani, hogy garantáltan az Önnek legkedvezőbb ajánlatot választhassa.

Vásároljon lakást a lehető legkevesebb önerővel! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Népszerű bejegyzések

2012. jan. 19.

Hitelkiváltás kalkulátor

Miben segít Önnek a hitelkiváltás kalkulátor? A hitelkiváltás kalkulátor használatával azonnal kiszámolhatja, hogy igénylés esetén… tovább »
2012. jan. 18.

Lakáshitelek kiváltása

Ez főként a devizahiteleket érinti. Azonban az adósságrendezés, valamint a hitelkiváltás lehetősége továbbra is megmaradt,… tovább »
2012. jan. 13.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra?

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei: Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30… tovább »