Kalkulátor
Ft
A legjobban kidolgozott naprakész hitelkalkulátor, mely használatával ezreket, akár tízezreket is spórolhat. A feltűntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

Bővítési hitel

A bÅ‘vítési hitel azt a célt szolgálja, hogy lakását függÅ‘leges, vagy vízszintes irányba bÅ‘víteni tudja. Ahhoz, hogy a legkedvezÅ‘bb, legolcsóbb ajánlatot tudja igénybe venni, az oldal tetején lévÅ‘ bÅ‘vítési hitel kalkulátort tudja használni. Ehhez mindössze a futamidÅ‘t, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegét kell megadnia, és azonnal látni fogja az eredményt. A kalkulátor több ajánaltot is mutat Önnek, hogy garantáltan a legocsóbb törlesztÅ‘t tudja választani.

A bÅ‘vítési hitel feltételei:

  • Fontos különbség a felújítási hitelhez képest, hogy a pénzintézet a hitelbírálatnál az ingatlan várható értékét veszi figyelembe.
  • Be kell nyújtani egy várható költségtervezetet az anyagok és a leendÅ‘ munkások bérének kiszámolásával. EgyezÅ‘ még az is, hoyg erre sem lehet államilag támogatott lakáshitelt igényelni.
  • A kölcsön egyedisége, hogy nem egy összegben kapja meg a teljes igényelt összeget, hanem részletekben. A pénzintézet értékbecslÅ‘je folyamatosan ellenÅ‘rzi a munka haladását, és ennek megfelelÅ‘en folyamatosan utalják át a pénzt. Egy kis részt tartanak vissza addig, amíg bemutatásra nem kerül a használatbavételi engedély. Természetesen azután a hiányzó összeget is megkapja.
  • A jövedelem, valamint az ingatlan értékének vizsgálata mellett még más feltételeknek is meg kell felelni. Szükség van a bÅ‘vítési hiteligénylés formanyomtatványára, valamint a személyes dokumentumokra, mint például személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya. E mellett csatolni kell a jogerÅ‘s építési engedélyre a bÅ‘vítés elkezdéséhez, illetve a korábban már említett költségtervezetre is.
  • BÅ‘vítés céljára nem igényelhetÅ‘ államilag kamattámogatott lakáshitel.

Milyen célokra igényelhet államilag támogatott lakáshitelt?

Az államilag támogatott lakáshitel célja csak új lakás építése, újépítésű lakás vásárlása, illetve a meglévÅ‘ ingatlan korszerűsítése lehet.
A kölcsönt forint (HUF) alapon lehet igényelni, mivel a 2010-es törvénymódosítás felfüggesztette a devizahitelezést Magyarországon. Ez alól a lízing, valamint az adósságrendezés, hitelkiváltás jelent kivételt, ezeket továbbra is lehet deviza alapon is igényelni. A támogatás mértéke elsÅ‘sorban az ingatlan elhelyezkedésétÅ‘l függ: Budapesten, valamint megyei jogú városokban 25 millió forint, egyéb helyeken pedig 20 millió forint a maximum. Legjobban a nagycsaládosokat érinti ez a kedvezmény: hat gyermek után 70%, négy gyermek után 59%, két gyermek esetén pedig 52% az állami támogatás mértéke. A kölcsön igénylésénél a megszabott korhatár egyedülálló, vagy egy gyermekét nevelÅ‘ szülÅ‘ esetén 35 év, több gyermeknél pedig 45 év. Az államilag támogatott hitelek futamideje maximum 20 év lehet. Amennyiben ennél nagyobb futamidÅ‘re vesz fel hitelt, a kedvezményes idÅ‘szak lejárta után a kölcsön átalakul piaci kamatozású hitellé.

Ne habozzon, válassza a legjobb megoldást! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenÅ‘ űrlapot!

Népszerű bejegyzések

2012. jan. 19.

Hitelkiváltás kalkulátor

Miben segít Önnek a hitelkiváltás kalkulátor? A hitelkiváltás kalkulátor használatával azonnal kiszámolhatja, hogy igénylés esetén… tovább »
2012. jan. 18.

Lakáshitelek kiváltása

Ez fÅ‘ként a devizahiteleket érinti. Azonban az adósságrendezés, valamint a hitelkiváltás lehetÅ‘sége továbbra is megmaradt,… tovább »
2012. jan. 13.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra?

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei: Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30… tovább »