Kalkulátor
Ft
A legjobban kidolgozott naprakész hitelkalkulátor, mely használatával ezreket, akár tízezreket is spórolhat. A feltűntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerültek kiszámolásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).

Államilag támogatott lakáshitel 2012

Január 1-ével lépnek életbe az Otthonteremtési Akcióterv keretén belül újraálmodott kamattámogatott lakáshitelek. Jóval szigorúbb feltételei vannak, mint a korábbinak, ám az engedmények is jóval nagyobbak. Kiterjesztették nem csak új, hanem használt lakás vásárlására is,e zen felül akár a devizahitelesek, sÅ‘t még közülük azok is igénybe vehetik, akik késedelemben vannak.

Ez volt eddig:

  • A támogatás mértéke függ az ingatlan elhelyezkedésétÅ‘l: Budapesten, valamint megyei jogú városokban 25 millió forint, egyéb helyeken pedig 20 millió forint a maximum. Legjobban a nagycsaládosokat érinti ez a kedvezmény: hat gyermek után 70%, négy gyermek után 59%, két gyermek esetén pedig 52% az állami támogatás mértéke.
  • Az államilag támogatott lakáshitel célja csak új lakás építése, újépítésű lakás vásárlása, illetve a meglévÅ‘ ingatlan korszerűsítése lehet.
  • A kölcsön igénylésénél a megszabott korhatár egyedülálló, vagy egy gyermekét nevelÅ‘ szülÅ‘ esetén 35 év, több gyermeknél pedig 45 év.
  • Az államilag támogatott lakáshiteleket forint (HUF) alapon lehet igényelni.

Feltétel tovább, hogy a hitel kérelmezÅ‘je nem rendelkezhet más támogatással. Amennyiben ez mégis megtörténne, kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy 360 napon belül visszafizeti azt. Ezen kívül fontos szempont, hogy az igénylÅ‘ nem rendelkezhet tulajdonjoggal más ingatlan felett.

2012. 01. 01-én életbe lépÅ‘ feltételek:

A hitel célja új, és akár használt lakás vásárlása, korszerűsítése, valamint késedelmes vagy felmondott jelzáloghitellel terhelt ingatlan vásárlása lehet.
Újépítésű lakás esetén csak olyan ingatlanok jöhetnek szóba, amelyeknek használatba vételi engedélye 2010. január 1-e utáni, vagy ha még ennél is újabb, akkor az elÅ‘bbi dátumnál késÅ‘bbi az építési engedély.
Építésnél is van lehetÅ‘ség, de ebben az esetben számlabemutatási kötelezettség van, és ennek csak bizonyos százalékát kell igazolni (bekerülési költség 70%-át új lakásnál, bontott anyag felhasználásánál pedig 20%-át).
Új lakásra felvett hitelnél akkor van támogatás, ha a bruttó ár max. 30 millió forint (telekár nélkül), a támogatás csak a 10 millió forint feletti hitelre jár.
Használt lakás vásárlásánál, felújításánál a vételár max. 15 millió forint lehet, a támogatott hitel max. 6 millió.
Azon tulajdonosok, akik kisebb lakást vásárolnának, szintén kaphatnak támogatást. Ennek feltétele, hogy az "új" ingatlan olcsóbb legyen, mint az elÅ‘zÅ‘, sÅ‘t, még az energetikai osztályozása sem lehet rosszabb. Olyan ingatlant is lehet venni, amelyik késedelemben van (180 napon túli tartozásnál, illetve felmondott kölcsönöknél). Fontos, hogy ezekben az esetekben a bank határozza meg az ingatlan értékét, amelynek meghatározott értékhatár alatt kell lennie ahhoz, hogy részesülhessen a támogatásban.

Jótanács: Azok, akik esetleg nem jogosultak állami támogatásra, számukra a kedvezÅ‘ piaci kamatozású lakáshiteleket ajánljuk, amelyek közül biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelÅ‘bbet!

Használja ki az Önnek járó támogatásokat! Kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenÅ‘ űrlapot!

Népszerű bejegyzések

2012. jan. 19.

Hitelkiváltás kalkulátor

Miben segít Önnek a hitelkiváltás kalkulátor? A hitelkiváltás kalkulátor használatával azonnal kiszámolhatja, hogy igénylés esetén… tovább »
2012. jan. 18.

Lakáshitelek kiváltása

Ez fÅ‘ként a devizahiteleket érinti. Azonban az adósságrendezés, valamint a hitelkiváltás lehetÅ‘sége továbbra is megmaradt,… tovább »
2012. jan. 13.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra?

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei: Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30… tovább »